12 april 2021

Advocaat familierecht voor duidelijkheid

Een advocaat familierecht kan op verschillende momenten worden ingeschakeld. Bij alle familiezaken waar onenigheid over is wilt deze advocaat jou en de familie helpen. Natuurlijk is het soms ook mogelijk om onderling een aantal dingen te regelen. Echter kan dit in de toekomst voor onenigheden zorgen. Deze advocaat kan helpen bij de volgende zaken: 

  • huwelijk
  • echtscheiding
  • geregistreerd partnerschap
  • Alimentatie

Sommige van deze dingen zijn heel moeilijk om te regelen en om samen uit te komen. Neem dus zeker een advocaat aan deze maakt eerlijke afspraken. 

Waarmee helpt een advocaat familierecht

Bij een scheiding is het belangrijk om te bepalen wie de kinderen welke dagen ziet. Vaak zie je een constructie waar iedere week en weekenden gewisseld wordt. Dit werkt goed, maar een advocaat zorgt ervoor dat deze zaken eerlijk verdeeld worden. Ook worden er zorgmaatregelen opgesteld voor de ouders. Wie zorgt voor de kleren en wie voor andere zorg. Ook kan het dat de ene ouder alles betaald en dat de andere ouder alimentatie betaalt. De alimentatie wordt bepaald op basis van de uitgaven voor de kinderen. Andere problemen bij een echtscheiding kunnen zijn dat er nog een restschuld overblijft. Deze moet dan eerlijk verdeeld worden. Het kan ook zijn dat er gezamenlijk pensioenen gespaard worden. Ook hierbij is het belangrijk dat deze eerlijk verdeeld worden.