Alles over aanmaningen. Juridische gevolgen, kosten en meer.

Je bedrijf draait lekker. Het kantoor zit goed vol met medewerkers die allemaal hard werken en goed op elkaar afgesteld zijn. De productie en levering van producten lopen eveneens op rolletjes en er wordt ook genoeg besteld. Alles is er eigenlijk al denk je.

Maar dat is toch niet helemaal waar, want we hebben het nog niet gehad over de betaling. Voor veel bedrijven is dit nog wel eens een probleem, want hoe zorg je er nu voor dat klanten hun factuur op de afgesproken datum betaald hebben. Tuurlijk het gros van de klanten betaald gewoon op tijd, maar het kleine percentage dat te laat is, of zelfs helemaal niet betaald kan serieuze gevolgen hebben voor de financiële daadkracht van je bedrijf. 

Omdat wij dit probleem inzien gaan we je in dit artikel iets over een incasso advocaat vertellen. Wat is een incasso advocaat en waarom heb je die wellicht nodig. 

De incasso advocaat

Van een incassobureau hebben we waarschijnlijk allemaal wel eens gehoord. Een incassobureau zorgt ervoor dat je facturen op tijd betaald worden door het sturen van aanmaningen naar de klanten, die ervoor bedoeld zijn de klant tot betaling over te halen. 

Wat een incasso advocaat nu onderscheidt van een incassobureau is dat de eerdergenoemde meer bevoegdheden heeft. Iedereen kan in principe een incassobureau beginnen, maar niet iedereen wordt zomaar advocaat. Daarom mag een incasso advocaat bijvoorbeeld ook bedragen boven de 25000 zelf innen, waar je voor dit soort bedragen met een incassobureau alsnog naar de rechter moet. De incasso advocaat kan dus zelf al juridische stappen ondernemen. Klik hier voor meer informatie.
Veel incasso advocaten, zoals Van Loon de beste Incasso advocaat in Rotterdam en omstreken, werken op basis van een no cure no pay methode. Dit houdt in dat je bij de beste incasso advocaat, van Loon, alleen betaald wanneer er ook iets geïnd wordt. Je betaal dus niet onnnodige administratie kosten aan de beste incasso advocaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *