De werkzaamheden van een notaris

Een notaris houdt zich bezig met allerlei verschillende werkzaamheden. Een notaris houdt zich onder andere bezig met zaken op het gebied van trouwen, wonen en erfenissen. De werkzaamheden van een notaris zijn belangrijk, omdat bepaalde documenten ondertekend moeten worden voordat ze rechtsgeldig zijn. In dit artikel ga ik het hebben over de werkzaamheden van een notaris. 

Werkzaamheden trouwen

Een notaris heeft meerdere taken op het gebied van trouwen. Een notaris kan onder andere ingeschakeld worden om huwelijksvoorwaarden op te stellen. Dit is echter niet verplicht. Om de huwelijksvoorwaarden officieel te maken is het wel noodzakelijk om een notariële akte te hebben. Daarnaast kan een notaris zich ook bezighouden met testamenten opstellen en afspraken maken over de voogdij. Een andere taak waarvoor je een notaris kan inschakelen is voor het uitwerken van een verklaring van erfrecht. Er bestaat helaas altijd een kans dat een dierbare overlijdt. 

Werkzaamheden woningmarkt

Een notaris houdt zich ook bezig met verschillende taken op het gebied van huizen. Een notaris kan bijvoorbeeld ingeschakeld worden voor het opstellen van een koopovereenkomst. Dit is van belang als twee partijen een deal hebben gemaakt voor de verkoop of koop van een woning. Daarnaast regelt hij of zij ook de koop-, leverings- en hypotheekakte. Zodat de koop officieel gemaakt kan worden.

Er zijn nog andere werkzaamheden waar een notaris zich mee bezighoudt. Een notaris houdt zich bijvoorbeeld ook bezig met bedrijven. Hierbij kun je denken aan de statuten van een vereniging of afspraken die worden gemaakt in een bv. De werkzaamheden van een notaris kunnen erg verschillend zijn, daarom is het voor sommige mensen soms onduidelijk waarvoor je precies een notaris kunt inschakelen.