lening voor keuken

Financieel goed voorbereid de verbouw in!

Na een aantal jaren kokerellen in dezelfde keuken ben je wel toe aan vernieuwing. Een nieuwe keuken zorgt in de meeste gevallen voor een stijging in de waarde van je woning. Voor deze verbouwplannen kan je sparen en jaren met je plannen rondlopen. Om je verbouwplannen kracht bij te zetten kan je ook de afweging maken om een lening af te sluiten. Door bijvoorbeeld een lening voor de keuken kan je direct je plannen uitvoeren. Net als bij het aangaan van een hypotheek, gaat het bij een lening voor keuken om een groot bedrag. Daarom is het zeer raadzaam om je vooraf goed in te laten lichten door deskundigen.

lening voor keuken

Verschillende opties voor financiële slagkracht

Er zijn twee manieren om voldoende financiële middelen te krijgen voor je verbouwplannen. De eerste is door de hypotheek te verhogen. Ondanks dat de hypotheekrente laag is, zorgt het verhogen van hypotheek er vaak voor dat dit de duurdere optie is. Een deskundige voor deze methode kan altijd voorzien in een advies hierover. Deze optie is enkel mogelijk indien er sprake is van een overwaarde. Dit betekent dat de woningwaarde hoger is dan de hypotheek. Bij het verhogen van de hypotheek wordt de verhoging van de hypotheekrente ook fiscaal aftrekbaar. Daarnaast heb je het recht om eenmalig de voor het verhogen van de hypotheek gemaakte kosten af te trekken, dit dient te gebeuren in het jaar waarin deze kosten zijn gemaakt.

Vaak wordt er voor de tweede optie gekozen. De meeste mensen kiezen voor een persoonlijke lening. Net als bij een hypotheek heb je ook hierbij het recht om de rente fiscaal aftrekbaar te maken indien je voldoet aan de voorwaarden. Een persoonlijke lening valt onder de hypotheekrenteaftrek indien je het geld besteed aan je eigen huis. Een verbouwing van de keuken of badkamer valt hieronder. Net als bij het verhogen van de hypotheek is het raadzaam om persoonlijk advies in te winnen bij een deskundige. Bij een persoonlijke lening wordt het geld in één keer overgemaakt. Ook staat de looptijd en het rente percentage vast. Je hebt de plicht om maandelijks een vooraf afgesproken bedrag te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *