Geld lenen voor een verbouwing

Het realiseren van een verbouwing is dé beste investering die je maar kunt maken in jouw woning. Het resulteert niet alleen in een hogere woningwaarde, maar het vertaalt zich ook nog eens in een groter woongenot. Omdat er veel kosten gepaard gaan met een verbouwing is geld lenen voor veel mensen de enige wijze om alles te kunnen bekostigen. In dit artikel laten wij je precies zien wat er mogelijk is bij geld lenen voor een verbouwing!

De persoonlijke lening – ideaal voor jouw verbouwing

De meest populaire soort lening van dit moment is de persoonlijke lening. Dit type lening is ideaal als je graag geld wilt lenen voor een verbouwing. De reden hiervoor is dat je een vast rentepercentage en een vaste looptijd kunt verwachten. De hoogte van de rente hangt af van het bedrag wat je leent en de looptijd die je kiest. Over het algemeen liggen de rentes tussen de 3,5 en 8,5%. De maximale looptijd bedraagt in de meeste gevallen 180 maanden. Veel mensen overwegen een lening af te sluiten met een langere looptijd omdat de maandlasten dan lager uitvallen. Maar let op: Hierdoor moet je in jouw totaalplaatje meer betalen. Dat komt doordat het langer duurt voordat je jouw lening volledig hebt afgelost. Hierdoor betaal je uiteindelijk meer rentekosten in vergelijking tot een lening met een kortere looptijd. Door de lening vroegtijdig af te lossen ben je namelijk in staat om de kosten aanzienlijk te verlagen. 

Doorlopend krediet als alternatief voor lening voor een verbouwing

Nu is een persoonlijke lening niet de enige optie als je geld wilt lenen voor een verbouwing. Je kunt namelijk ook kiezen voor een doorlopend krediet. Dit is een handige keuze voor de mensen die van plan zijn om hun verbouwing over een langere periode uit te spreiden óf die van plan zijn om alles zelf te doen. 

Maar wat is doorlopend krediet precies? Dat is een flexibele lening waarbij je een kredietlimiet krijgt. Tot dit limiet bepaal je zelf hoeveel en wanneer je geld gaat opnemen uit het krediet. Je betaalt alleen rente en aflossing over het bedrag dat je opneemt. Als je bijvoorbeeld geen geld opneemt, dan hoef je ook niet te betalen. Daarnaast kun je bedragen die je eerder hebt afgelost, opnieuw opnemen. Dat kan handig zijn in een situatie waarbij je toch meer geld nodig hebt dan eerder was ingeschat. Bijvoorbeeld wanneer je onverwachte kosten maakt omdat er iets niet goed is gegaan bij de bouw van je keuken.

Kleven er ook nadelen aan doorlopend krediet? 

Een doorlopend krediet kun je het beste overwegen als je voor een lange periode grote uitgaven moet doen. Dit kan handig zijn als je extra financiële ruimte nodig hebt. Maar de keerzijde is dat je veel discipline moet hebben om het krediet helemaal af te lossen. Doordat het makkelijk is om afgeloste bedragen opnieuw op te nemen kan je het afbetalen gaan uitstellen. Hierdoor leen je uiteindelijk langer en meer dan nodig was. 

De rente van een doorlopend krediet is niet aftrekbaar van je inkomstenbelasting. Bij een persoonlijke lening kan dat wel (als je die gebruikt om je woning te verbeteren). Daarnaast is de rente van een doorlopend krediet hoger dan die van een persoonlijke lening.

Een doorlopend krediet kent ook een variabele rente. Dat kan betekenen dat je de ene maand meer aan rente kan betalen dan de andere. Let daar dus goed op bij het afsluiten van een doorlopend krediet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *