Hoe kan je organische CTR in Google verhogen?

Het verbeteren van de organische CTR betekent meer verkeer voor de website zonder noodzakelijkerwijs de positie te verbeteren. Hier ben je op het juiste adres voor handige zoekmachine marketing tips.

Organische klikfrequentie (CTR) wordt gedefinieerd als de verhouding tussen zoekers die op een organisch resultaat klikken op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines, gedeeld door het totale aantal zoekopdrachten (vertoningen) voor die term.

Het verbeteren van de organische CTR is belangrijk omdat het betekent meer bezoekers naar uw website zonder dat je jouw ranking hoeft te verbeteren. Voor de zoekmachine marketing wordt dit veel toegepast. Het aandeel klikken dat door Google wordt gedistribueerd, is gestaag gedaald als gevolg van google pagina functies (SERP) en het feit dat Google ervoor zorgt dat betaalde advertenties minder op betaalde advertenties lijken. Hiermee moet je al het mogelijke verkeer eruit persen.

Identificeer de laagste organische CTR-inhoud, zodat je weet waar je moet beginnen.

Je kunt eenvoudig jouw Google Search Console bezoeken en een analyse van het verkeer downloaden.

  • Navigeer naar Prestaties.
  • Zorg ervoor dat Query’s is geselecteerd.
  • Zorg ervoor dat Gemiddelde CTR is aangevinkt.

Herstel elke trefwoord kannibalisatie

Een groot probleem dat je bij klanten zien in de zoekmachine marketing, is wat we vaak trefwoord-kannibalisatie noemen, waarbij we veel bestemmingspagina’s zien die allemaal optimaliseren voor dezelfde zoekwoorden. Hierdoor worden alle organische klikken verspreiden.

Gebruik beschrijvende URL’s

Er is nogal wat bewijs dat suggereert dat een beschrijvende URL ertoe doet, het moet logisch zijn. Zorg er altijd voor dat je de slug optimaliseert bij het maken van nieuwe pagina’s, en als je de URL-structuur van de website volledig moet wijzigen, doe dit dan op een SEO-vriendelijke manier.

Maak gebruik van advertenties voor organische CTR

Een van de meest onderbenutte manieren om de CTR snel te verbeteren met een bewezen aanpak, is door gebruik te maken van klik advertenties. Identificeer een zoekwoord dat een lage CTR heeft, maar waarvoor je een hoge positie hebt, en maak er een betaalde zoekadvertentie van. Daarnaast kun je ook snel verschillende koppen en beschrijvingen testen om een winnaar te identificeren. Pas die kopie vervolgens toe op jouw organische vermelding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *