Narcisme en scheiding

Je eigen leven weer terug

Leef je met een narcist en wil je weer leven, kortom je wilt scheiden van je partner? Dan zal je er rekening mee moeten houden dat dit een extra zwaar traject wordt, je weet als geen ander wat er zal gebeuren als je verteld dat je van je partner af wilt gaan. Hij of zij zal alle aandacht op zich trekken, en zorgen dat jij en de kinderen ondergeschikt zijn in het proces. Het kan ook gebeuren dat je wordt gekleineerd, narcisme en scheiding vragen een hele andere aanpak. Door bemiddeling die overigens neutraal is, krijg je partner niet de kans zich boven jou of de kinderen te stellen. 

Laat je helpen met de scheiding

Wil je er niet alleen voorstaan dan kun je hulp inschakelen van scheidingsbemiddeling, deze zal ervoor zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. Ook de kinderen worden in het traject betrokken, om te zorgen dat hun belangen ook worden behartigd. Vaak wanneer je met een narcist te maken hebt, probeert hij of zij alle aandacht naar zich toe te trekken zodat jij geen kans krijgt. Met een bemiddelaar ben je daar vanaf want die ziet dit direct en zal opkomen voor je belangen en gewoon neutraal zijn. Over de toekomst van de kinderen wordt ook gesproken tijdens het proces.

Narcisme en scheiding

Denk aan de kinderen

Bij een normale scheiding is het al ingrijpend voor kinderen, met een narcistische partner kan het nog ingrijpender zijn. Kinderen kunnen zich gekleineerd voelen, of zijn van mening dat hun stem niets waard is en trekken zich terug. Een bemiddelaar zal ervoor zorgen dat de stem van de kinderen ook wordt gehoord, en dat de kinderen kunnen praten wat er in hen omgaat. Over de toekomst van de kinderen wordt ook gepraat, kortom de kinderen worden serieus in het traject meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *