advocaat familierecht

Scheiden als ouders? Zorg dan voor een uitstekend ouderschapsplan

Iedereen die ooit een echtscheiding heeft meegemaakt kan erover meepraten: dit is een van de meest heftige ervaringen die je kunt meemaken. De impact die het heeft op je leven is simpelweg enorm. Dit geldt al helemaal als je een of meerdere kinderen hebt. Tussen de vervelende emotionele momenten door moet je er dan namelijk voor zorgen dat er een sterk dichtgetimmerd ouderschapsplan wordt geproduceerd. Dit doe je natuurlijk in samenwerking met je (nu nog) partner. Dat dit soms confronterende en onzalige situaties veroorzaakt is logisch. Toch moet het gebeuren. Veel scheidende ouders vinden het daarom prettig als een advocaat familierecht dit begeleidt. Hoe dan ook is het inschakelen van een advocaat, om de scheiding rond te maken bij een rechter, noodzakelijk bij elke scheiding. Mocht je toch het ouderschapsplan zelf in orde willen maken, lees dan ook de volgende alinea.

advocaat familierecht

Dit moet zoal in het plan staan

Een compleet ouderschapsplan bevat een schat aan informatie over hoe jullie straks de opvoeding en omgang met de kinderen gaan regelen. Denk hierbij aan de volgende factoren:

• Als er beslissingen gemaakt moeten worden over school, hoe gaan jullie dan samen deze keuzes maken?

• Is het financiële gedeelte goed geregeld? Wordt er kinderalimentatie betaald door de een aan de ander?

• Wat gaan jullie doen als er iets te vieren is, bijvoorbeeld op een verjaardag of feestdag?

• En tenslotte misschien wel het belangrijkst: waar gaan de wanneer kinderen wonen? En op welke manier komt een kind van het ene adres naar het andere?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *