9 mei 2021
VOG

Snel en veilig een vog aanvragen

Voor sommige beroepen heb je een verklaring omtrent het gedrag nodig, dit is een verklaring dat je geen strafblad hebt of delicten gepleegd hebt die nadelig kunnen zijn voor je toekomstige functie uit te oefenen. Meestal zijn dit beroepen als je gaat werken met kinderen, taxichauffeurs of als je met belangrijke gegevens gaat werken bij een bank bijvoorbeeld. Maar hoe kun je snel zonder te veel tijd te verliezen een vog aanvraag doen? Kan dit alleen op het gemeentehuis in de gemeente waar je woont?

VOG

Veilig via internet

Voorheen was het alleen mogelijk om een vog aanvraag te doen bij de gemeente, je moest dan een afspraak maken en als het tegen zat moest je een tijd wachten tot je aan de beurt was. Tegenwoordig vraag je de verklaring heel eenvoudig aan op vog-aanvraag.info. Wanneer jij wilt doe je simpel de aanvraag, dit kun je 24 uur per dag doen. Ook in de weekenden want jij bepaald wanneer je er tijd voor hebt, wanneer je de formulieren hebt ingevuld reken je af en je aanvraag wordt ingediend. 

Is een VOG wettelijk verplicht

Je vraagt je vast af of een verklaring omtrent je gedrag verplicht is, bij sommige beroepen is het wettelijk verplicht als werkgever om dit aan je personeel te vragen. Maar ook als het niet wettelijk is vastgelegd is een bedrijf er zelf vrij in om te bepalen of je een vog aanvraag moet doen. Een vog wordt niet alleen gebruikt bij een sollicitatie, ook bij vrijwilligerswerk of het lid worden bij een schietvereniging kan een reden zijn dat je er een aan moet vragen.