17 oktober 2021

Wat doet een strafrechtadvocaat?

Wanneer je een advocaat nodig hebt om je te helpen is het belangrijk dat je de juiste soort advocaat benaderd. Er zijn namelijk een hoop verschillende rechtsgebieden waarin de verschillende advocaten gespecialiseerd kunnen zijn. De meeste advocaten hebben dan ook slechts kennis van een beperkt deel van het wetboek. Dit zorgt er wel voor dat de advocaten hun cli├źnten op de beste manier mogelijk kunnen helpen. Een van de populairste rechtsgebieden is het strafrecht. Maar wat is het strafrecht precies? En wanneer heb je een strafrechtadvocaat nodig? In dit artikel vertel ik er meer over!

Het strafrecht

Zoals ik al zei is strafrecht een van de populairste rechtsgebieden die er is. Strafrecht kan je eenvoudig uitleggen als de kwesties tussen de overheid en de burgers. Wanneer een burger de wet overtreedt, dan is er een strafbaar feit gepleegd en moet de burger een rechtelijk proces doorlopen. Dit is echter heel ingewikkeld en daarom is het handig om een advocaat in te schakelen om je hierbij te helpen. Voor al deze kwesties zijn strafrechtadvocaten de juiste.

Wanneer inschakelen?

Wanneer je serieus verdacht wordt van een strafbaar feit kan je een dagvaarding krijgen of worden aangehouden. Vanaf dit moment mag je dan ook een strafrechtadvocaat inschakelen om je te helpen. Doordat niet alle strafrechtelijke zaken worden gezien als zware zaken, is het niet altijd nodig om een advocaat in te schakelen. Bij lichte zaken kan je namelijk het rechtelijke proces zelf eenvoudig door lopen. Bij zaken zoals geweldpleging, diefstal of drugsmisbruik kan de hulp echter heel handig zijn.

Ben je op zoek naar een strafrechtadvocaat in Amsterdam? Dan is Van Essen advocaat de juiste advocaat voor jou!