Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in het reglement rondom het verkopen van e-sigaretten?

De overheid wilt er alles aan doen om het roken te ontmoedigen. Dit houdt in dat sigaretten en e-sigaretten zo lastig mogelijk verkrijgbaar moeten zijn. Tot nu toe gaat dat nog niet zo goed. Dit komt omdat de overheid ook nog heel veel geld verdient er aan. Toch zijn er verschillende regels die er voor zorgen dat de sigaretten en e-sigaretten minder aantrekkelijk worden gemaakt. Dit zie je ook bij bijvoorbeeld de navul vloeistoffen zoals millers e-liquid en verpakkingen. 

Leeftijdsgrens

De leeftijdsgrens voor sigaretten en e-sigaretten is nog steeds 18 jaar. Dit houdt in dat je niks mag verkopen onder de 18 jaar of van iemand waar je niet zeker bent dat ze boven de 18 jaar oud zijn. Hierdoor moet je om een legitimatiebewijs vragen. Jongere onder de 18 jaar mogen dus geen Voopoo startset kopen of navullingen zoals de millers e-liquid voor de e-sigaret. Dit geldt voor zowel producten waar wel of geen nicotine in zit. 

Reclame

Omdat de overheid dus het roken wilt ontmoedigen is het ook verboden om reclame te maken voor damp waren. Dit houdt in geen reclame op tv, radio, social media en billboards. Daarbij is sponsoring ook verboden. Er zijn bepaalde regels voor speciaalzaken maar die verschillen niet heel veel met de algemene regels. 

Smaken

E-sigaretten werden voorheen altijd verkocht met smaakjes als aardbei, peppermunt, chocola, enzovoort. Tegenwoordig is het verboden om navullingen met smaak te verkopen. Hierdoor mag alleen de tobacco smaak nog verkocht worden. Ook al wilt iemand een Voopoo startset kopen met navullingen van Millers e-liquid, let er dan op dat dit geen liquids zijn met smaakje. 

E-liquids

Bij het verkoop van e-liquids zijn er nog een paar extra regels. Zo mag het nicotine gehalte maximaal 20 mg/ml zijn. Daarbij mag de liquid in een wegwerppatroon of in een eenmalig gebruik zitten. De volume van de reservoirs mag niet meer zijn dan 2 ml. Daarbij moeten de ingrediënten zeer zuiver zijn. Wanneer iemand een Voopoo startset kopen wilt, is het goed om dit te vermelden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *